Domotica – Smart Home


Image 1

Jung E-Net

Wat houdt domotica in?.

Domotica het woord is een samentrekking van domus (Latijn voor huis) en robotica (automatisering). Domotica is de combinatie van technologie en diensten om het wonen te verbeteren op het vlak van veiligheid, comfort en technisch beheer.

Een domotica systeem omvat het automatiseringsproces van de technologie in je huis of welk ander gebouw dan ook. Het is het instrument dat ons in staat stelt om systemen, slimme apparaten en automatiseringen te controleren met als doel de leef- en werkkwaliteit te verhogen.

Het radiografische systeem eNet vult het hiaat tussen conventionele techniek waarbij alles via een elektrische kabel op elkaar is aangesloten, en de vernette gebouwsysteemtechniek. Met de uitbreiding eNet SMART HOME kan de gebouwbeheertechniek via smartphone, ter plaatse of via afstandsbediening worden geschakeld en aangestuurd.

Hoe werkt domotica?.


Domotica maakt een huis of gebouw ‘slim’, ook wel smart home genoemd. Om dit te bereiken, gebruiken apparaten onder andere via wifi en/of Bluetooth om met elkaar kunnen communiceren. Nieuwe communicatiemiddelen zijn nog in ontwikkeling, waaronder de veel snellere Wi-Fi HaLow (900 MHz in plaats van 2,4 GHz en 5 GHz).

Er zijn tegenwoordig al veel faciliteiten die met domotica samenwerken. Voorbeelden van domotica zijn centrale verwarmingssystemen, airconditioning, jaloezieën, verlichting en beveiligingssystemen.

Het is daarbij mogelijk om huishoudelijke apparaten, waaronder koffiezetapparaten, slimme koelkasten, magnetrons, ovens en wifi-speakers aan te sluiten. Al deze apparaten moeten vervolgens bijvoorbeeld via een smartphone en tablet kunnen worden bediend, ongeacht waar je je bevindt.

Van Exel Automatisering en domotica.


Van Exel Automatisering verzorgt voor een erkend electrotechnisch installatiebedrijf de domitica installatie op basis van de producten van Jung. Denk hierbij aan Jung Enet en Jung Home.

JUNG eNet SMART HOME: Meer comfort en veiligheid – gewoon radiografisch Schakelen of dimmen. Jaloezie of verwarming aansturen – zowel thuis als onderweg. JUNG eNet SMART HOME is de ideale oplossing voor meer comfort en veiligheid in woningen, kleinere kantoren, praktijken etc. Niet alleen bij nieuwbouw, maar vooral ook bij de modernisering.

Wilt u meer weten over Jung E-Net? Klik hier voor meer informatie of maak vrijblijvend een afspraak.

SocialMedia